Predstavitev

Filmski studio VIBA FILM Ljubljana je nacionalna tehnična baza, namenjena predvsem projektom  nacionalnega filmskega  programa. Z raznovrstno ponudbo ateljejev, produkcijskih prostorov, snemalne, svetlobne, tonske in scenske tehnike ter strokovnim tehničnim osebjem pa je zanimiv tudi za vse druge avdiovizualne projekte producentov iz Slovenije in tujine.

Sedež VIBA FILMa je v industrijski coni Ljubljana, Stegne 5, kjer so na približno 10.000 m² združeni prostori za filmsko produkcijo, avdio in video postprodukcijo, producentske pisarne in prostori za izposojo filmske tehnike, garderobe in rekvizitov. 

Za produkcijo sta na voljo veliki atelje (665,23 m²) in mali atelje (475,88 m²), ter vrsta spremljevalnih produkcijskih prostorov: garderobe, maske, pisarne, delavnice in skladišča. 

Postprodukcijo slike in zvoka omogočajo video in avdio studii, mešalnica zvoka z Dolby licenco in projekcijska dvorana s 45 sedeži. 

Viba film omogoča celoletno 24-urno neprekinjeno delo v produkciji in postprodukciji nedaleč od centra Ljubljane.

Od leta 2017 Republika Slovenija spodbuja vlaganja v avdiovizualno produkcijo na način povračila denarnih sredstev, ki ustrezajo vrednosti največ 25 odstotkov skupno priznanih stroškov za izvedbo produkcije posameznega projekta, porabljenih na njenem ozemlju.